مالکیت معنوی و حقوق ثبت طرح‌‎های اسباب‌بازی تشریح شد

استاد راهنمای چهارمین رویداد ملی ایده‌آزاد اسباب‌بازی، آگاهی کامل از انواع ثبت، موارد تحت حمایت و حقوق مالکیت فکری برای طراحان و ایده‌پردازان اسباب‌بازی را ضروری دانست.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، عماد ارغند در کارگاه تخصصی که با حضور ایده‌پردازان منتخب مرحله اول برگزار شد، درباره مالکیت معنوی و حقوق ثبت طرح‌‎های اسباب‌بازی سخن گفت. 
او در این کارگاه تخصصی گفت: هر اثری که حاصل ابتکارات و تفکر انسانی باشد، به نوعی مالکیت فکری به حساب می‌آید. در واقع اموالِ فکری، از جمله اموال منقول و متضمن خلاقیت (ابتکار) و تخیل هستند و معمولاً به‌عنوان «آفریده‌های فکری» شناخته می‌شوند. حق نشر (کپی رایت)، علائم تجاری، اسرار تجاری و حق اختراعات از گونه‌های دیگر مالکیت فکری هستند. 
در ادامه این جلسه «ارغند» مفاهیم پایه مالکیت معنوی همچون حق اختراع، علائم تجاری و طرح‌های صنعتی را برای حاضران در کارگاه تشریح کرد.
وی همچنین در این کارگاه، سایت مرکز مالکیت معنوی که تمام فرایندهای ثبت علامت، ثبت اختراع و ثبت طرح صنعتی را انجام می‌دهد، را معرفی کرد و افزود: شرکت‌های بسیاری هستند که با دریافت هزینه‌های زیاد کارهای ثبتی طراحان یا تولید کنندگان را انجام می‌دهند اما خوب است بدانید که برای انجام هیچ‌یک از این کارها نیاز به مراجعه به شرکت‌های خصوصی نیست. هر فرد می‌تواند شخصاً فرایندهای ثبت را پیگیری و انجام دهد.
استاد راهنمای چهارمین رویداد ملی ایده‌آزاد در این نشست گفت: متولی اصلی ثبت طرح‌های بازی و اسباب‌بازی بنا بر اساس‌نامه تدوین شده در اردیبهشت سال ۱۳۷۶، «شورای نظارت بر اسباب‌بازی» است که از سوی شورای فرهنگ عمومی و با کارشناسی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، و با نظارت و تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال فعالیت است.
متن کامل خبر